Egy olasz eredetű karácsonyi finomság, amit nehéz lesz nem egy ültő helyünkben elfogyasztani. Igaz, az elkészítése több órát igénybe vesz, de a kelesztési idő alatt csomagolhatunk ajándékokat, vagy díszíthetjük a fát. A végén minden időt megér ez a könnyed, puha, édes kalács, rumos gyümölcsökkel fűszerezve.
Egy tálban habverővel keverjük össze a vizet, a tojássárgáját, a tojásokat, a héjakat és a vaníliát.
A dagasztó tartozékkal keverjük el a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Majd keverjük el benne a tojásos keveréket is, amíg a tészta kezd összeállni.
Adjuk hozzá a vajat és dagasszuk tovább 5 percig. A tészta puha és ragacsos lesz.
Tegyük egy enyhén olajozott tálba és fóliával fedjük le. Egy enyhén meleg hőmérsékletű helyen 1 óra 30 percig hagyjuk kelni.
Egy másik tálba áztassuk be a kicsire felaprított, aszalt gyümölcsöket a rumba. Keverjük meg többször, hogy a rum teljesen befedje az aszalványokat.(legalábbegy órát álljon).
Keverjük bele a rumos gyümölcsöket a tésztában és dolgozzuk el alaposan. Tegyük a tésztát a kuglóf formába és fedetlenül, hagyjuk kelni további 1 órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük készre a sütit 40 perc alatt.(hanagyon pírul, fedjük le sütőpapírral)
Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Már fogyasztható is.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.