Recept ajánló

Kókuszos hólabda

Panni konyhája
Panni konyhája
Kókuszos hólabda
Most hogy kint egyre hidegebb van,süssünk valami finomat. Mindenki gyerekkori kedvencére esett a választásom: A hólabdára. Sokan félnek tőle hogy macerás, de valójában ez nem így vanm mindjárt meg is láthatjátok! Ráadásul most egy gluténmentes változatot fogok mutatni, aminek az íze ráadásul teljes mértékben egyezik a hagyományos változattal.

Próbáld csak ki Te is ;)

 

Hozzávalók

 

A tésztához

A krémhez:
  • 4,5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
A süti oldalára és tetejére:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tábla tejcsoki
  • pici étolaj

 

Elkészítés:


  1. Első lépésként a tésztához a tojásokat szétválasztjuk.
  2. Utána a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3. Ezt követően a tojásfehérjét is felverjük, fontos hogy szép kemény habot kapjunk
  4. Utána a lisztet, a sütőport, a kakaót, a sárga masszához adjuk a fehérjével együtt, és óvatosan, nagy, laza mozdulatokkal össze forgatjuk (fontos, hogy a tojásfehérje habot ne törjük össze)
  5. Következő lépésként a masszát sütőpapiros tepsibe rakjuk és 180 C° fokon sütjük. Közben tűpróbával ellenőrzithetjük, hogy a tészta közepe is átsült-e.
  6. Amíg a tészta sül, elkészíthetjük a krémet. Ehhez először a tejet a liszttel simára keverjük, és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Következő lépésként habosra keverjük a vajat a cukorral, az előbb kikevert lisztes masszával egybe öntjük.
  8. Ha az időközben megsült tésztánk is kihült, akkor kettévágjuk és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  9. A kiszaggatott köröket kettessével egymásra tesszük és közéjük krém réteteg töltünk,úgy hogy a krémből az oldalára is kerüljön.
  10. Ezután a krémes körpogácsákat kókuszba forgatjuk, és a tetejére ízlés szerint olvasztott csokit öntünk
  11. Tipp: Az olvasztott csokit egy kis étolajjal is összekeverhetjük, ettől a kihülés után szép fényes lesz a felülete.
  12. Végül a maradék tésztából pedig pici tej vagy lekvár hozzáadásával kókuszgolyót formázhatunk, így egyszerre mindjárt kétféle sütink lesz ;)

 

Jó étvágyat hozzá!