Recept ajánló

Lisztmentes brownie

Panni
Panni
Lisztmentes brownie
A brownie-ról nem biztos, hogy a Húsvét jut eszedbe, de én most hoztam Neked egy egészséges-könnyed verziót, ami bizony jól mutatna az ünnepi asztalon. Csináld meg a süteményt egy ovális alakú jénai tálba és díszítsd ki úgy, mintha egy nagy tojás lenne. :) Ez a verzió most liszt nélkül készült és a banán fogja édesíteni, amihez egy ráadásként ezúttal még egy kis csokit is adunk, hiszen ez a két hozzávaló egy szuper párost alkot. 
Próbáld ki Te is ;)

 

Hozzávalók

 

 

(Ha ovális tálban vagy normális méretű tepsiben készítenéd, akkor az itt szereplő mennyiségeknek a duplával kalkulálj)

Elkészítés:

  1. Első lépésként vegyél elő egy aprítót és tedd bele a felbarabolt banánokat. Természetesen dolgozhatsz úgy is, hogy villával nyomkodod szét a banánokat, csak akkor kicsit darabosabb lesz az eredmény. A lényeg, hogy zúzd össze a banánokat.
  2. Ezután add a péphez a tojást, a mogyoró- és mandulakrémet, sütőport és végül a kakaóport és keverd össze, hogy egy laza tésztás-pépes eredményt kapj.
  3. Következő lépésként béleld ki sütőpapírral az általad választott sütőformát és melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra.
  4. Majd szórd meg a csoki- vagy mandula darabokkal a tészta tetejét.
  5. Tedd a sütűbe és süsd körülbelül 30-40 percig, közben figyeld, nehogy megégjen.
  6. Ha megsült, már csak meg kell várnod, hogy kihűljön ... ami, ismerve az illatát nem is lesz olyan könnyű ;)

Jó étvágyat hozzá!