Mi sem jobb a házi készítésű kenyérnél? És mi lenne ha csupán pár alapanyagból készülhetne, ráadásul akár gluténmentesen, egyszerűen?
Gyere, megmutatjuk, hogyan is tudsz otthon igazi ropogós, finom, gluténmentes kenyeret sütni, mediterrán stílusban. Ha már meguntad az ízetlen változatokat, ideje ezt a receptet kipróbálnod.
Hozzávalók
- 250 g lisztkeverék
- 310 g meleg víz
- 4 g só
- 1 csipet szárított bazsalikom
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 marék karikára vágott olivabogyó
- 4-5 db száritott paradicsom
Elkészítés:
- Először is itassuk fel az olajat a oliváról és a szárított paradicsomról majd vágjuk apróra őket.
- Egy edénybe mérjük ki a lisztet majd adjuk hozzá a sót, a bazsalikomot, az oregánót és a vizet.
- Kezdjük el a tésztát összegyúrni és, amikor már kezd összeállni, adjuk hozzá az olivát és a paradicsomot. Gyúrjuk egy golyóvá és hagyjuk pihenni kb. 10 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és ha letelt a 10 perc, formázzuk a tésztát megfelelő formára egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tetején ejtsük 2-3 bevágást.
- Mehet is a sütőbe és alsó-felső sütésen, 170 fokon, 70 perc alatt süssük készre.
- Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a kenyeret a sütőből és egy rácson hagyjuk kihűlni.
Próbáljátok megvárni míg kihül ;) ... aztán már fogyasztható is, jó étvágyat!