Recept ajánló

Mediterrán rizottó

Panni
Panni
2022.07.12 00:00
Mediterrán rizottó

Ha nyár akkor nagyon sokunknak Olaszország, ha pedig olaszország, akkor a rizottó kihagyhatatlan ;) Remélem ti is így vagytok evvel, mindenesetre ezúttal egy igazi mediterrán olasz finomságot mutatok nektek, ami mindössze 20 perc alatt, pár alapanyagból elkészíthető, és biztos vagyok benne, hogy az egész család kedvence lesz. Tartsatok velem és készítsétek el ti is!

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

  1. Első lépésként forraljunk fel egy liter vizet, majd öntsük a rizottót egy tapadásmentes serpenyőbe 
  2. Ezután öntsük le a tésztát a forró vízzel, adjuk hozzá az olajat, a sót, a borsot, és hagyjuk lassú tűzön (közepes hőfokon) főni
  3. Fontos, hogy folyamatosan figyeljük a rízs állagát, és amikor szükséges, akkor keverjünk egyet rajta, hogy homogén maradjon
  4. Ha szeretnénk további zöldségekkel fokozni a rizottó élményt, akkor miközben a rizottónk fő, közben egy másik serpenyőben kezdjünk el melegíteni egy kis olajon, fokhagymát. Aztán szépen lassan adjuk, hozzá a cukkinit, a gombát, a paprikát és pároljuk meg őket a melegedő olajon (fontos, hogy vigyázzunk rá, nehogy megsüssük őket, mert ezúttal a cél az, hogy csak pároljuk a zöldségeket az olajon)
  5. Közben nézzünk vissza a rizottónkra és ha már puhul a rízs és úgy látjuk, hogy kezdi elérni a rizottós állagot, (ez kb. olyan 15-20 perc főzés után várható), akkor keverjük össze a zöldségekkel, és vegyük le a tűzről az edényt
  6. Kis pihentetés után, már tálaljuk is a kész rizottónkat, az igazi ínyencek még pár szem friss koktélparadicsommal és reszeltsajjtal rászórással fokozhatják a hatást!

Jó étvágyat hozzá slightly smiling face