Recept ajánló

Mediterrán rizottó

Panni
2023.01.10 00:00
Mediterrán rizottó
Ha az ünnepek után egy könnyed húsmentes ebédre vágysz, ami hamar elkészül és mennyei, akkor ezt Neked találták ki! Ráadásul csak pár alapanyag kell hozzá. Fűszeres és krémes, a legfinomabb választás bármilyen alakalomra! Próbáld csak ki ;)

 

Hozzávalók

 

  • 1 csomag mediterrán rizottó
  • 1 liter forró víz
  • 4 evőkanál olíva olaj 
  • bors
  • zöldfűszer 
  • friss zöldségek ízlés szerint (elhagyható)
  • TIPP: sajt a tetejére

Elkészítés:

  1. Első lépésként forralj fel 1 liter vizet, majd öntsd egy tapadásmentes serpenyőbe a tasak tartalmát.
  2. Ha van otthon egy kis maradék zöldséged akkor a rizs főzése közben egy másik serpenyőben párold meg őket, így evvel majd tudod dúsítani a kész rizottót. Ha épp mindent felhasználtál és nincs otthon plusz zöldség az sem baj, mert enélkül is szuper lesz az eredmény, meglátod.
  3. A felforralt vizet öntsd rá a rizsre, majd adj hozzá sót, borsot, és ízlés szerint zöldfűszereket (én kakukkfüvet és bazsalikomot tettem hozzá, ettől igazi olaszos ízvilágot sikerült elérnem).
  4. A fűszerezés után add hozzá az olíva olaj is.
  5. Majd közepes lángon kezd el főzni a rizst, , de amikor a víz újra buborékolni kezd, vedd alacsonyabb fokozatra a lángot. Így, folyamatos kevergetés mellett főzd puhára a rizst. 
  6. Ha úgy érzed, hogy kellően puhára főtt és megfelelően krémes is az állaga, akkor készen is van tálalhatsz!
  7. TIPP: parmezánnal vagy más sajttal tálalva még finomabb lesz az eredmény!

Ennyi az egész, jó étvágyat! slightly smiling face