Ha az ünnepek után egy könnyed húsmentes ebédre vágysz, ami hamar elkészül és mennyei, akkor ezt Neked találták ki! Ráadásul csak pár alapanyag kell hozzá. Fűszeres és krémes, a legfinomabb választás bármilyen alakalomra! Próbáld csak ki ;)
Hozzávalók
- 1 csomag mediterrán rizottó
- 1 liter forró víz
- 4 evőkanál olíva olaj
- só
- bors
- zöldfűszer
- friss zöldségek ízlés szerint (elhagyható)
- TIPP: sajt a tetejére
Elkészítés:
- Első lépésként forralj fel 1 liter vizet, majd öntsd egy tapadásmentes serpenyőbe a tasak tartalmát.
- Ha van otthon egy kis maradék zöldséged akkor a rizs főzése közben egy másik serpenyőben párold meg őket, így evvel majd tudod dúsítani a kész rizottót. Ha épp mindent felhasználtál és nincs otthon plusz zöldség az sem baj, mert enélkül is szuper lesz az eredmény, meglátod.
- A felforralt vizet öntsd rá a rizsre, majd adj hozzá sót, borsot, és ízlés szerint zöldfűszereket (én kakukkfüvet és bazsalikomot tettem hozzá, ettől igazi olaszos ízvilágot sikerült elérnem).
- A fűszerezés után add hozzá az olíva olaj is.
- Majd közepes lángon kezd el főzni a rizst, , de amikor a víz újra buborékolni kezd, vedd alacsonyabb fokozatra a lángot. Így, folyamatos kevergetés mellett főzd puhára a rizst.
- Ha úgy érzed, hogy kellően puhára főtt és megfelelően krémes is az állaga, akkor készen is van tálalhatsz!
- TIPP: parmezánnal vagy más sajttal tálalva még finomabb lesz az eredmény!
Ennyi az egész, jó étvágyat!