Recept ajánló

Mediterrán rizottó

Panni
Panni
Mediterrán rizottó
Ha az ünnepek után egy könnyed húsmentes ebédre vágysz, ami hamar elkészül és mennyei, akkor ezt Neked találták ki! Ráadásul csak pár alapanyag kell hozzá. Fűszeres és krémes, a legfinomabb választás bármilyen alakalomra! Próbáld csak ki ;)

 

Hozzávalók

 

  • 1 csomag mediterrán rizottó
  • 1 liter forró víz
  • 4 evőkanál olíva olaj 
  • bors
  • zöldfűszer 
  • friss zöldségek ízlés szerint (elhagyható)
  • TIPP: sajt a tetejére

Elkészítés:

  1. Első lépésként forralj fel 1 liter vizet, majd öntsd egy tapadásmentes serpenyőbe a tasak tartalmát.
  2. Ha van otthon egy kis maradék zöldséged akkor a rizs főzése közben egy másik serpenyőben párold meg őket, így evvel majd tudod dúsítani a kész rizottót. Ha épp mindent felhasználtál és nincs otthon plusz zöldség az sem baj, mert enélkül is szuper lesz az eredmény, meglátod.
  3. A felforralt vizet öntsd rá a rizsre, majd adj hozzá sót, borsot, és ízlés szerint zöldfűszereket (én kakukkfüvet és bazsalikomot tettem hozzá, ettől igazi olaszos ízvilágot sikerült elérnem).
  4. A fűszerezés után add hozzá az olíva olaj is.
  5. Majd közepes lángon kezd el főzni a rizst, , de amikor a víz újra buborékolni kezd, vedd alacsonyabb fokozatra a lángot. Így, folyamatos kevergetés mellett főzd puhára a rizst. 
  6. Ha úgy érzed, hogy kellően puhára főtt és megfelelően krémes is az állaga, akkor készen is van tálalhatsz!
  7. TIPP: parmezánnal vagy más sajttal tálalva még finomabb lesz az eredmény!

Ennyi az egész, jó étvágyat! slightly smiling face