Recept ajánló

Mindenmentes fonott kalács

Panni
Panni
2021.03.19 00:00
Mindenmentes fonott kalács
Kezdj el készülni velünk a húsvétra te is! 
Ez a fonott kalács a bizonyíték arra, hogy lehet teljes a húsvét, mindenmentesen is. Süsd meg te is a reggelihez és élvezd kedvenc lekvároddal. Ha kell egy kis segítség a kalács fonásához, nézd meg a youtube videónkat. 

 

Hozzávalók

A kalácshoz
A kalács kenéséhez:

A tálaláshoz:

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy edényben az összes száraz alapanyagot, egy másik edényben pedig az összes nedves hozzávalót.
  2. Keverjük össze a két tál tartalmat lassan és gyúrjuk össze kézzel. A tészta akkor jó ha már nem ragad a kezünkhöz  és egy golyóvá áll össze.
  3. Pihentessük a tésztát 5 percig. 
  4. Ha már pihent a tészta, felezzük ketté és formázzunk belőle két hosszú rudat. 
  5. Alakítsd ezt a két szálat, két fordított U betűvé egymáson, és 4-es fonással fonjunk össze a kalácsot. 
  6. Kenjük meg a tetejét a narancsos kenettel és süssük egy sütőpapírral bélelt tepsin, felső-alsó sütésen, 180 fokon, 50 percig. 
  7. Az 50 perc elteltével vegyük ki a sütőből a kalácsot és kenjük meg még egyszer a narancslével. Majd tegyük vissza a sütőbe még 15 percre,  200 fokon.

Hagyjuk kihűlni a tésztát egy rácson és szeletelhetjük is. Tálaljuk lekvárral. 

 

Jó étvágyat ;)