Ha valami könnyebb süteményre vágysz, akkor próbáld ki ezt a süteményt, és szinte biztos, hogy megtalálod az igazit ;) Könnyű, gyümölcsös, és persze isteni! Az elkészítése is csupán pár hozzávaló gyors összekeverését igényli, ennek ellenére igazán látványos desszertet varázsolhatunk belőle a délután tea mellé. Próbáld csak ki!
A tésztához:
Az öntethez:
- 3 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál narancs cointreau
A kiegészítő, díszítő cukormázhoz:
- Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170 C° fokra, és kenjünk ki vajjal egy megfelelő méretű kenyér formát.
- Ezután olvasszuk fel a vajat és tegyük félre kihűlni.
- Majd adjuk hozzá a liszthez a sót, sütőport és a szódabikarbónát és az egészet keverjük el.
- Ha már teljesen kihűlt a vaj, akkor keverjük hozzá a cukrot, a 3 tojást, a joghurtot, narancslevet, és a narancshéjat. Ennél a lépésnél figyeljünk rá, hogy alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat!
- Következő lépésként a tojásos tésztához kanálnyi mennyiségenként keverjük hozzá a lisztet, és szintén ügyeljünk rá, hogy a keverék szép csomómentes legyen. Valójában a kanálnyi mennyiségek is ezt a célt szolgálják, mivel a kisebb mennyiségű lisztet könnyebb ilyen adagokban eloszlatni.
- Ezután öntsük az elkészült tészta alapot az előkészített kenyér formába és tegyük be a sütőbe sülni 35-45 perce. Szúrópróbával tesztelhetjük, hogy a közepe is jól átsült-e.
- Ha elkészült a tésztánk, akkor hagyjuk kihűlni majd fordítsuk ki egy tálcára. Egy pálca segítségével szurkáljunk bele kisebb lyukakat, és óvatosan locsoljuk meg a narancslikőrös öntettel. Fontos, hogy ne áztassuk el, és ugyaníg fontos, hogy várjuk meg azt is, amíg az likőrt teljesen magába szívja.
- Ha szeretnénk akkor még kis cukormázzal is díszíthetjük a kész süteményt, vagy vékonyra vágott narancs karikákat is elhelyezhetünk a tetején, így téve még mutatósabbá a süteményünket.
Kész is vagyunk, szeletelhetjük is, jó kóstolást