Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót a tésztához, amíg egy összeálló golyót nem kapunk, majd pihentessük a hűtőben egy órán át.
Amíg pihen a tészta, készítsük el a túrós réteget. Egy botmixer segítségével keverjük el az összes alapanyagot alaposan, hogy egy krémes állagot kapjunk és tegyük félre.
Ha letelt az egy óra, egy lisztes felületen gyúrjuk ki a tésztát, a torta vagy a tepsi méretéhez igazítva és a sütőpapírral kibélelt formába helyezzük át.
Süssük meg a tésztát 10 percig 180 fokon majd töltsük meg a túrós réteggel.
A túrós rétegre kenjük rá a baracklekvárt a számunkra megfelelő mennyiséggel és díszítsük a torta tetejét keményre vert, tojásfehérje habbal.
Süssük készre a tortát 25 perc alatt 180 fokon és amint kihűlt már szeletelhetjük is.
Tippek
Cukorhelyettesítőből tudunk porcukrot örölni egy daráló segítségével.
Fedjük le alufóliával a tortát a sütés első 20 percében, hogy ne barnuljon meg túlságosan a hab.
Ha van rá lehetőség, hagyjuk állni a hűtőben egy fél napot a tortát, hogy teljesen összálljon és összeérjenek az ízek.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.