Recept ajánló

Rákóczi túrós

Panni
Panni
2021.03.09 00:00
Rákóczi túrós
Március 15.-ére egy igazi nemzeti kinccsel készültem nektek, ami nem más mint a Rákóczi Túrós.
Ebből a tortából garantáltan mindenki fog kérni egy szeletet, próbáljátok csak ki ;)

 

Hozzávalók

A tésztához:
A túrós réteghez:

A torta tetejéhez:

 

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót a tésztához, amíg egy összeálló golyót nem kapunk, majd pihentessük a hűtőben egy órán át.
  2. Amíg pihen a tészta, készítsük el a túrós réteget. Egy botmixer segítségével keverjük el az összes alapanyagot alaposan, hogy egy krémes állagot kapjunk és tegyük félre.
  3. Ha letelt az egy óra, egy lisztes felületen gyúrjuk ki a tésztát, a torta vagy a tepsi méretéhez igazítva és a  sütőpapírral kibélelt formába helyezzük át.
  4. Süssük meg a tésztát 10 percig 180 fokon majd töltsük meg a túrós réteggel. 
  5. A túrós rétegre kenjük rá a baracklekvárt a számunkra megfelelő mennyiséggel és díszítsük a torta tetejét keményre vert, tojásfehérje habbal.
  6. Süssük készre a tortát 25 perc alatt 180 fokon és amint kihűlt már szeletelhetjük is.

Tippek

  • Cukorhelyettesítőből tudunk porcukrot örölni egy daráló segítségével.
  • Fedjük le alufóliával a tortát a sütés első 20 percében, hogy ne barnuljon meg túlságosan a hab. 
  • Ha van rá lehetőség, hagyjuk állni a hűtőben egy fél napot a tortát, hogy teljesen összálljon és összeérjenek az ízek.

 

Jó étvágyat ;)