Ezt a sütit el kell készíteni a húsvéti reggelihez. Csak néhány alapanyag kell hozzá, és az eredmény istenien finom. Ne habozz, készítsd el te is!
- A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük alaposan, majd hozzáadjuk a langyos tejet és az élesztőt.
- Elkezdjük dagasztani a tésztát kb. 10 percig, majd az idő leteltével hozzáadjuk a kimért margarin felét. Ez után még dagasztjuk 10 percig.
- Amikor a tészta kezd már összeállni, egy golyót formálunk belőle, lefedjük, majd félretesszük pihenni 1 órát.
- A pihentetés után, kinyújtjuk a tésztát amennyire csak tudjuk egy téglalap formára. A tészta felszínét alaposan megkenjük a maradék margarinnal és a téglalap rövidebb oldalától kezdve harmadonként felhajtogatjuk a tésztát.
- Még egyszer át gyúrjuk a tésztát a sodrófával, hogy minél hosszabb tészta csíkokat kapjunk.
- Egy kés segítségével, 4 csíkra vágjuk a tésztát és megformáljuk belőle a brióstokat. Először is a kezünk köré tekerjük a szálakat és a végén mintha egy csomót kötnénk, áthúzzuk a szálat a tekercs közepén. Megismételjük ezt az összes szállal és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket piheni még egy órára.
- Ahogy letelt az egy óra, bekenjük egy kis tejjel a tészták tetejét és megszórjuk őket a vaníliás cukorral. Ezután már csak betesszük az előmelegített sütőbe sülni a briósokat 15 perce.
Kész is, jöhet a nyuszi ;)