Recept ajánló

Húsvéti reggeli briós

Panni
Panni
2021.04.02 00:00
Húsvéti reggeli briós
Ezt a sütit el kell készíteni a húsvéti reggelihez. Csak néhány alapanyag kell hozzá, és az eredmény istenien finom. Ne habozz, készítsd el te is!

 

Hozzávalók

Elkészítés:

  1. A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük alaposan, majd hozzáadjuk a langyos tejet és az élesztőt. 
  2. Elkezdjük dagasztani a tésztát kb. 10 percig, majd az idő leteltével hozzáadjuk a kimért margarin felét. Ez után még dagasztjuk 10 percig. 
  3. Amikor a tészta kezd már összeállni, egy golyót formálunk belőle, lefedjük, majd félretesszük pihenni 1 órát. 
  4. A pihentetés után, kinyújtjuk a tésztát amennyire csak tudjuk egy téglalap formára. A tészta felszínét alaposan megkenjük a maradék margarinnal és a téglalap rövidebb oldalától kezdve harmadonként felhajtogatjuk a tésztát. 
  5. Még egyszer át gyúrjuk a tésztát a sodrófával, hogy minél hosszabb tészta csíkokat kapjunk. 
  6. Egy kés segítségével, 4 csíkra vágjuk  a tésztát és megformáljuk belőle a brióstokat. Először is a kezünk köré tekerjük a szálakat és a végén mintha egy csomót kötnénk, áthúzzuk a szálat a tekercs közepén. Megismételjük ezt az összes szállal és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket piheni még egy órára. 
  7. Ahogy letelt az egy óra, bekenjük egy kis tejjel a tészták tetejét és megszórjuk őket a vaníliás cukorral. Ezután már csak betesszük az előmelegített sütőbe sülni a briósokat 15 perce. 

Kész is, jöhet a nyuszi ;)