Recept ajánló

Roppanós Corn Flakes keksz

Panni
Panni
2020.10.30 00:00
Roppanós Corn Flakes keksz
Készítsd el ezt a gyors és egyszerű kekszet a reggeli kávéd mellé. 
Ez a vajas és omlós alapú keksz ideális reggeli, de akár a délutáni teához is illik. Gyorsan elkészíthető és napokig tárolható, már ha megállod, hogy ne járj rá.

 

Hozzávalók:

  • 2 tojas
  • 135g kristálycukor
  • 100g vaj
  • 260g liszt
  • 70g szeletelt mandula
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • Corn flakes a forgatáshoz

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  2. Egy nagy tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat darabokra vágva, hogy könnyebben el tudjuk keverni.(Hanehezen áll össze a tészta, akkor egy botmixer segítségével keverjük el jobban) 
  3. Adjuk a masszához az összes száraz alapanyagot, a lisztet, a mandulát és a sütőport, amíg össze nem áll egy formázható tésztává. 
  4. Formázunk kis golyókat a tésztából, lapítsuk ki a kezünk között és forgassuk bele a corn flakesbe. 
  5. A corn flakes bundába forgatott kekszeket helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük körülbelül 15-20 percig, vagy ameddig a keksz széle elkezd pirulni.

Kész is vagyunk, jó étvágyat slightly smiling face