Ha egyszer szeretnél egy ajándék mellé valami extra, kézműves, házilag készített meglepetéssel is készülni, akkor ezt mindenképp próbáld ki. Szerintem nagyon jól mutat és miután benne van a kezed munkája is, így biztos mindenki örülni fog neki. Ráadásul rengeteg variációban, ízvilágban eltudod készíteni, itt tényleg csak a fantáziád lehet a határ. Vedd alapul ezt a receptet, és találj ki új, egyedi ízkombinációs táblacsok-ajándékot! ;)
Hozzávalók
- Általad preferált táblacsoki összetörve (A mennyiséget az határozza meg, hogy mennyi csokit szeretnél készíteni. Én most 2 féle táblacsokit készítettem, így 2 táblát használtam. Nyugodtan dolgozhatsz cukormentes verzióval is)
- Granola
- Puffasztott köles mézzel
- Szeletelt mandula
- Ízlés szerint magvak, liofilizált gyümölcsök
Elkészítés:
- Először is a csokit egy fém vagy hőálló üvegtálba törd össze (ha különbözőek, akkor külön edényben csináld)
- Ezután gőz fölött olvaszd meg (csinálhatod mikróban is, de akkor semmiképp ne teljes teljesítménnyel dolgozz és legalább 30 másodpercenként mindenképp keverd meg, mert különben nagyon könnyen megég)
- Ezt követően a granola felét keverd az olvasztott csokiba
- Következő lépésként egy kis méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral és ebbe öntsd a masszát (Ha van táblacsoki formád, akkor az még jobb, nekem van, így én ezt használtam)
- Egyengesd el a formában a csokit, sőt kicsit a konyhapult széléhez is ütögetheted az edényt, hogy egyenletesebb legyen és a buborékok is felszínre jöjjenek
- Mivel én kétféle csokoládét csináltam, ugyanazzal a granolás alappal, így a többi hozzávaló más volt:
- Az egyik fehércsokis-granolás alap kapott egy kis plusz granolás szórást a tetejére, mert nagyon jól néz ki, hogy a benne levő liofilizált gyümölcs rózsaszín színű. Plusz egy kis kandírozott narancshéjjal dobtam még fel.
- A másik tej+étcsokoládés-granolás alapot megszórtam egy kis szeletelt mandulával és puffasztott mézes kölessel.
-
Végül legalább 1-2 órára tedd fagyasztóba, hogy szépen megdermedjen. Ha tepsit használtál, akkor langyos kés segítségével darabold fel (a langyos kés abban segít, hogy a darabolásnál a csoki ne törjön, hanem szépen olvadva váljon szét. Viszonfontos, hogy semmiképp ne forró legyen a kés!)
TIPP: ha ajándékba készíted, akkor átlátszó celofánba tedd és díszítsd masnival.
Ennyi az egész, kíváncsi vagyok, ha ajándéknak szánod, miképp sikerül a meglepetés