Recept ajánló

Táblacsoki újra gondolva

Panni
Panni
2022.08.23 00:00
Táblacsoki újra gondolva
Ha egyszer szeretnél egy ajándék mellé valami extra, kézműves, házilag készített meglepetéssel is készülni, akkor ezt mindenképp próbáld ki. Szerintem nagyon jól mutat és miután benne van a kezed munkája is, így biztos mindenki örülni fog neki. Ráadásul rengeteg variációban, ízvilágban eltudod készíteni, itt tényleg csak a fantáziád lehet a határ. Vedd alapul ezt a receptet, és találj ki új, egyedi ízkombinációs táblacsok-ajándékot! ;)

 

Hozzávalók

 

  • Általad preferált táblacsoki összetörve (A mennyiséget az határozza meg, hogy mennyi csokit szeretnél készíteni. Én most 2 féle táblacsokit készítettem, így 2 táblát használtam. Nyugodtan dolgozhatsz cukormentes verzióval is)
  • Granola
  • Puffasztott köles mézzel
  • Szeletelt mandula
  • Ízlés szerint magvak, liofilizált gyümölcsök

 

Elkészítés:

 

  1. Először is a csokit egy fém vagy hőálló üvegtálba törd össze (ha különbözőek, akkor külön edényben csináld)
  2. Ezután gőz fölött olvaszd meg (csinálhatod mikróban is, de akkor semmiképp ne teljes teljesítménnyel dolgozz és legalább 30 másodpercenként mindenképp keverd meg, mert különben nagyon könnyen megég)
  3. Ezt követően  a granola felét keverd az olvasztott csokiba
  4. Következő lépésként egy kis méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral és ebbe öntsd a masszát (Ha van táblacsoki formád, akkor az még jobb, nekem van, így én ezt használtam)
  5. Egyengesd el a formában a csokit, sőt kicsit a konyhapult széléhez is ütögetheted az edényt, hogy egyenletesebb legyen és a buborékok is felszínre jöjjenek
  6. Mivel én kétféle csokoládét csináltam, ugyanazzal a granolás alappal, így a többi hozzávaló más volt:
    1. Az egyik fehércsokis-granolás alap kapott egy kis plusz granolás szórást a tetejére, mert nagyon jól néz ki, hogy a benne levő liofilizált gyümölcs rózsaszín színű. Plusz egy kis kandírozott narancshéjjal dobtam még fel.
    2. A másik tej+étcsokoládés-granolás alapot megszórtam egy kis szeletelt mandulával és puffasztott mézes kölessel.
  7. Végül legalább 1-2 órára tedd fagyasztóba, hogy szépen megdermedjen. Ha tepsit használtál, akkor langyos kés segítségével darabold fel (a langyos kés abban segít, hogy a darabolásnál a csoki ne törjön, hanem szépen olvadva váljon szét. Viszonfontos, hogy semmiképp ne forró legyen a kés!) 
    TIPP: ha ajándékba készíted, akkor átlátszó celofánba tedd és díszítsd masnival.

Ennyi az egész, kíváncsi vagyok, ha ajándéknak szánod, miképp sikerül a meglepetés slightly smiling face