Recept ajánló

Tejszínes-gombás tészta

Panni
Panni
2022.07.05 00:00
Tejszínes-gombás tészta

Ha szeretnél a család számára a hagyományos paradicsomos-tészta helyett valami más ebédrevalót készíteni, akkor itt egy igazán ínycsiklandozó, tészta-étel, de gombás-tejszínes változatban. A gombához tökéletes párosítás a sós-borsos, tejszínes szósz, amit ráadásul további zöldségekkel lehet feldobni! Gyertek, készítsétek velem ezt az egyszerű és gyors megoldást és meglátjátok milyen finom ebédet fogunk ripsz-ropsz készíteni ;)

 

Hozzávalók

 

  • Gombás tészta keverék
  • 200ml főző tejszín
  • 600ml víz
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1db cukkini
  • 5 fej gomba
  • sajt

 

Elkészítés:

  1. Elsőként forraljuk fel a vizet a tészta főzéséhez, és közben egy serpenyőben egy kis olajon kezdjük el a fokhagymát pirítani
  2. A felforrt vizet öntsük át egy másik serpenyőbe és kezdjük el főzni benne a tésztát
  3. Közben a fokhagymához adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk puhára őket
  4. Ha megpuhultak, akkor adjuk hozzá a tejszínt, a sót, a borsot, és folyamatos keverés mellett addig melegítsük őket amíg a össze nem állnak szósszá
  5. Közben folyamatosan figyeljük, hogy a tészta elég puhára főtt-e? Ha igen, óvatosan öntsük le róla a felesleges vizet (használjunk egy kevés folyó hideg vizet és arra öntsük a tésztáról a felesleges vizet, így elkerülhetjük, hogy a felcsapó gőz megégessen minket)
  6. Amikor megfelelőnek ítéljük a szósz sűrűségét, és úgy látjuk, hogy a tésztánk is kellőképp puha, akkor keverjük össze őket
  7. Pár percig hagyjuk még alacsony tűzön főni az összevert tésztánkat, hogy az ízei is összeérjenek, majd tálalhatjuk is a kész finomságot
  8. Ízlés szerint egy kis sajtot még reszelhetünk rá, ettől még finomabb lesz a végeredmény

Kész is, jó étvágyat hozzá slightly smiling face