Ha szeretnél a család számára a hagyományos paradicsomos-tészta helyett valami más ebédrevalót készíteni, akkor itt egy igazán ínycsiklandozó, tészta-étel, de gombás-tejszínes változatban. A gombához tökéletes párosítás a sós-borsos, tejszínes szósz, amit ráadásul további zöldségekkel lehet feldobni! Gyertek, készítsétek velem ezt az egyszerű és gyors megoldást és meglátjátok milyen finom ebédet fogunk ripsz-ropsz készíteni ;)
- Gombás tészta keverék
- 200ml főző tejszín
- 600ml víz
- só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1db cukkini
- 5 fej gomba
- sajt
Elkészítés:
- Elsőként forraljuk fel a vizet a tészta főzéséhez, és közben egy serpenyőben egy kis olajon kezdjük el a fokhagymát pirítani
- A felforrt vizet öntsük át egy másik serpenyőbe és kezdjük el főzni benne a tésztát
- Közben a fokhagymához adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk puhára őket
- Ha megpuhultak, akkor adjuk hozzá a tejszínt, a sót, a borsot, és folyamatos keverés mellett addig melegítsük őket amíg a össze nem állnak szósszá
- Közben folyamatosan figyeljük, hogy a tészta elég puhára főtt-e? Ha igen, óvatosan öntsük le róla a felesleges vizet (használjunk egy kevés folyó hideg vizet és arra öntsük a tésztáról a felesleges vizet, így elkerülhetjük, hogy a felcsapó gőz megégessen minket)
- Amikor megfelelőnek ítéljük a szósz sűrűségét, és úgy látjuk, hogy a tésztánk is kellőképp puha, akkor keverjük össze őket
- Pár percig hagyjuk még alacsony tűzön főni az összevert tésztánkat, hogy az ízei is összeérjenek, majd tálalhatjuk is a kész finomságot
- Ízlés szerint egy kis sajtot még reszelhetünk rá, ettől még finomabb lesz a végeredmény
Kész is, jó étvágyat hozzá