Először a tésztát gyúrjuk össze, hiszen a hűtőben kell pihentetnünk minimum 1 órán át.
Az összes hozzávalók rakjuk egy tálba és addig gyúrjuk, amíg egy összeálló tésztát nem képez.
Formáljunk egy folyót belőle, tekerjük celofánba és rakjuk pihentetni a hűtőbe egy órára.
Ezután vágjuk fel a sütőtököt, tisztítsük meg a közepét és süssük, amíg meg nem puhul.
Ha kész van, távolítsuk el a héját és egy villa segítségével nyomkodjuk szét. Így egy püré állagot kapunk.
Tegyük félre a tököt és egy nagy edényben verjük fel a tojásokat majd adjuk hozzá a barnacukrot, sót, citromhéjat és az összes fűszert.
Alaposan dolgozzuk el a hozzávalókat és adjuk hozzá a tökpürét és a habtejszínt. Keverjük el.
Vegyük elő a hűtőből a tésztát ha letelt az egy óra és gyúrjuk ki laposra majd helyezzük át egy pite formába. Az ujjaink segítségével lapítsuk a tésztát a forma falának úgy, hogy mindenhol ugyan olyan vastagságú legyen a tészta.
Süssük elő a tésztát 10 percig 180 fokon. Majd vegyük ki a tésztát a sütőből és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Ha már nem forró a tészta, a tökös mixet beleönthetjük az elősütőt formába és 40 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint habtejszínnel dekorálhatjuk és tálalhatjuk.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.