Csupacsoki keksz vegán verzióban. Erre a sütire nem lehet nemet mondani, hiszen annyira könnyű elkészíteni és annyira finom. Az biztos, hogy egy tepsi nem lesz belőle elég.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A vajat, az eritritolt és a barna cukrot egy robotgép segítségével krémesre keverjük ki. Végül keverjük hozzá a vanília kivonatot is.
- Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport majd adjuk hozzá a sütőport és a sót.
- Dolgozzuk össze a két tál tartalmát a kezünkkel. Egy omlósabb keksz tésztát kell hogy kapjunk.
- Adjuk a tésztához az egy evőkanálnyi tejet majd jól gyúrjuk össze a tésztát.
- Utolsó hozzávalóként, adjuk hozzá az apróra vágott csokidarabokat is a mixhez formáljunk a tésztából kisebb, dió méretű golyókat.
- Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire és a tenyerünkkel kicsit lapítsuk le a golyókat.
- Süssük készre a kekszeket 10 perc alatt 180 fokon. Ha szeretnénk, a sütés utolsó 2-3 percében, még rászórhatunk a kekszekre pár csokidarabot díszítésként.
Már csak a csokirajongók rohamát kell kiállnunk, jó étvágyat ;)