Recept ajánló

Vegán csupacsoki keksz

Panni
Panni
2021.04.27 00:00
Vegán csupacsoki keksz
Csupacsoki keksz vegán verzióban. Erre a sütire nem lehet nemet mondani, hiszen annyira könnyű elkészíteni és annyira finom. Az biztos, hogy egy tepsi nem lesz belőle elég.

 

Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A vajat, az eritritolt és a barna cukrot egy robotgép segítségével krémesre keverjük ki. Végül keverjük hozzá a vanília kivonatot is.
  3. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport majd adjuk hozzá a sütőport és a sót.
  4. Dolgozzuk össze a két tál tartalmát a kezünkkel. Egy omlósabb keksz tésztát kell hogy kapjunk.
  5. Adjuk a tésztához az egy evőkanálnyi tejet majd jól gyúrjuk össze a tésztát.
  6. Utolsó hozzávalóként, adjuk hozzá az apróra vágott csokidarabokat is a mixhez formáljunk a tésztából kisebb, dió méretű golyókat.
  7. Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire és a tenyerünkkel kicsit lapítsuk le a golyókat.
  8. Süssük készre a kekszeket 10 perc alatt 180 fokon. Ha szeretnénk, a sütés utolsó 2-3 percében, még rászórhatunk a kekszekre pár csokidarabot díszítésként.

Már csak a csokirajongók rohamát kell kiállnunk, jó étvágyat ;)