Szerintem ezt a kenyér receptet már most mentsd el, mert ehhez se gyúrni se dagasztani nem kell, ellenben zabpelyhes és mégis finom, puha. Ráadásul az állagát több nap után is megőrzi és a magvaktól még extrább és ízletesebb. Próbáld csak ki! ;)
- Első lépésként keverd össze a száraz alapanyagokat egy tálban
- Majd add hozzá az olajat és a langyos víz nagy részét és közben egy kanál segítségével keverd őket jól össze. Ne lepődj meg, hogy egy ragacsos tésztát kapsz, ez így lesz jó, ha szükséges, akkor add hozzá kis adagokban többi vizet is, hogy erre az eredményre juss
- Következő lépésként béleld ki sütőpapírral a formát, majd borítsd bele a tésztát, fontos, hogy akkora edényt használj, hogy a tésztának legyen helye a kelés során a növekedésre
- Ezután egyengesd el a tetejét. Tipp.: ezt vizes kanállal sokkal egyszerűbben tudod elvégezni
- Most hagy bő egy órán át kelni (Ne lepődj meg, hogy a tészta ~kb kétszeresére fog nőni, ez szintén így jó)
- Közben melegítsd elő a sütőt 220 C°-ra
- Ha megvagy a kelesztéssel, akkor egy alufóliával fedd le a kenyér tetejét és mehet be a sütőbe, ahol alsó-felső sütéssel kb. 45-50 perc alatt süsd meg! Tipp: A sütést végén egy jó 5-10 percre vedd le a fóliát, hogy a teteje is megpiruljon picit (legalábbis, ha szereted a pirított kenyérhéjat)
Remélem neked, nektek is annyira ízleni fog, mint nekünk. Jó étvágyat hozzá