Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
- A tésztához az összes hozzávalót mérjük ki egy edénybe és dolgozzuk el, amig egy összeálló, kissé ragacsos golyót nem kapunk.
- Egy gyúródeszkára tegyünk sütőpapírt majd helyezzük rá a tésztát. A tésztára tegyünk még egy sütőpapírt és így kezdjük a tésztát kinyújtani. Próbáljunk egy egyenletes téglalapot formázni a tésztából. (A sütőpapír segít abban hogy az amúgy ragacsos tészta, ne ragadjon se a deszkához se a sodrófához).
- Keverjük össze a töltelék alapanyagait majd kenjünk meg vele a tésztát egyenletesen.
- A sütőpapír segítségével kezdjük feltekerni a tésztát a hosszabbik oldalánál fogva, mint egy piskótatekercset.
- Ha feltekertük a tésztát, vágjuk kisebb szeletekre (korongokra) és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket. A tenyerünkkel kicsit lapítsuk le a kekszeket sütés előtt, hogy a korong forma még laposabb legyen.
- 180 fokon süssük őket készre, kb. 15-20 perc alatt.
Porcukorral, cukorhelyettesítővel meghintve már fogyaszthatjuk is ;) jó étvágyat hozzá!