Recept ajánló

Zebrakeksz

Panni
Panni
2021.08.17 00:00
Zebrakeksz
Egy keksz, ami mutatós is, finom is, és akár egy hétig eláll. Próbáld ki te is ezt az igazán egyszerű receptet, és süsd meg a hétre előre a nassolnivalót, már ha egy hétig megmarad ;) 
Ha teljesen mentesen készítenéd el, akkor váltsd ki a szénhidrátcsökkentett lisztet, a zabpehelylisztre. A sütid így egy kicsit töményebb lesz, és lehet, hogy kicsivel több kókuszolajat kell használod, de ízre garantáltan nem fog csalódást okozni. 

 

Hozzávalók

 

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A tésztához az összes hozzávalót mérjük ki egy edénybe és dolgozzuk el, amig egy összeálló, kissé ragacsos golyót nem kapunk. 
  2. Egy gyúródeszkára tegyünk sütőpapírt majd helyezzük rá a tésztát. A tésztára tegyünk még egy sütőpapírt és így kezdjük a tésztát kinyújtani. Próbáljunk egy egyenletes téglalapot formázni a tésztából. (A sütőpapír segít abban hogy az amúgy ragacsos tészta, ne ragadjon se a deszkához se a sodrófához).
  3. Keverjük össze a töltelék alapanyagait majd kenjünk meg vele a tésztát egyenletesen. 
  4. A sütőpapír segítségével kezdjük feltekerni a tésztát a hosszabbik oldalánál fogva, mint egy piskótatekercset.
  5. Ha feltekertük a tésztát, vágjuk kisebb szeletekre (korongokra) és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket. A tenyerünkkel kicsit lapítsuk le a kekszeket sütés előtt, hogy a korong forma még laposabb legyen.
  6. 180 fokon süssük őket készre, kb. 15-20 perc alatt. 

 

Porcukorral, cukorhelyettesítővel meghintve már fogyaszthatjuk is ;) jó étvágyat hozzá!