Egy keksz, ami mutatós is, finom is, és akár egy hétig eláll. Próbáld ki te is ezt az igazán egyszerű receptet, és süsd meg a hétre előre a nassolnivalót, már ha egy hétig megmarad ;)
Ha teljesen mentesen készítenéd el, akkor váltsd ki a szénhidrátcsökkentett lisztet, a zabpehelylisztre. A sütid így egy kicsit töményebb lesz, és lehet, hogy kicsivel több kókuszolajat kell használod, de ízre garantáltan nem fog csalódást okozni.
A tésztához az összes hozzávalót mérjük ki egy edénybe és dolgozzuk el, amig egy összeálló, kissé ragacsos golyót nem kapunk.
Egy gyúródeszkára tegyünk sütőpapírt majd helyezzük rá a tésztát. A tésztára tegyünk még egy sütőpapírt és így kezdjük a tésztát kinyújtani. Próbáljunk egy egyenletes téglalapot formázni a tésztából. (A sütőpapír segít abban hogy az amúgy ragacsos tészta, ne ragadjon se a deszkához se a sodrófához).
Keverjük össze a töltelék alapanyagait majd kenjünk meg vele a tésztát egyenletesen.
A sütőpapír segítségével kezdjük feltekerni a tésztát a hosszabbik oldalánál fogva, mint egy piskótatekercset.
Ha feltekertük a tésztát, vágjuk kisebb szeletekre (korongokra) és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket. A tenyerünkkel kicsit lapítsuk le a kekszeket sütés előtt, hogy a korong forma még laposabb legyen.
180 fokon süssük őket készre, kb. 15-20 perc alatt.
Porcukorral, cukorhelyettesítővel meghintve már fogyaszthatjuk is ;) jó étvágyat hozzá!
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.