A Bucatini di Canossa egy hagyományos tésztaforma, amelyet kizárólag ferrarai vidéken termesztett, érzékszervi tulajdonságai alapján válogatott durumbúza keverékének feldolgozásával állítanak elő. Azonosították a különböző búzafajták tökéletes kombinációját a jó emészthetőség és az íz megőrzése érdekében. Az ízt a bronz szerszám is garantálja, amely összetéveszthetetlen színt és különleges érdességet ad, amely lehetővé teszi, hogy a tészta jobban megtartsa a szószt.
A Pasta di Canossa tésztáit előállító munkatársak gondosan nyomon követik tésztáik teljes ciklusát a Cycle_Life segítségével: valójában a teljes gyártási folyamatot gondos ellenőrzésnek vetik alá, így minden fázis dátummal rendelkezik. A durumbúzák teljes életciklusát követik attól kezdve, hogy az csak egy mag, majd napról napra, évszakról évszakra gondoskodnak a növekedéséről egészen a tészták elkészítéséig.